Legendele Mediasului: Dracula

Pentru a creste atractivitatea oricarei locatii turistice, o directie frecvent uzitata este cea a folosirii sau inventarii de legende istorice. Una dintre cele mai spectaculoase legende legata de Medias este cea a trecerii voievodului Vlad Tepes, cunoscut in istorie drept Draculea, si in cultura pop ca Dracula, prin cetatea de pe Tarnave in periplul sau ca ostatic de lux al regelui Ungariei, Matei Corvin. Eu insumi am aflat de acest mit cand am vizitat „inchisoarea” orasului in pasajul cu scari acoperit care duce din Piata Bisericii in Piata Mare, fiindu-ne aratate chiar lanturile cu care prezumtiv fusese legat voievodul. Stim din surse istorice verificate ca detentia lui Tepes Draculea a fost una de lux, beneficiind de ospitalitatea regalitatii maghiare, fiind privat doar de libertatea de miscare. In orice caz, important pentru medieseni ramane faptul ca Dracula a trecut prin Medias.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Legendele Mediasului: Dracula”

 1. Trecerea lui Dracula prin Medias nu ii o legenda.
  Dracula defapt a trecut prin Medias de doua ori. Prima data in calitate de Voievod, a doua oara ca si prizonier de lux precum bine zici.
  Nu a fost inchis in celula din „Scara Acoperita” din doua motive.

  1) Deci daca a fost prizonier de lux el nu a fost inchis in inchisoarea din locul numit „Sacara Acoperita” . El a fost tinut in Turnul Mariei.

  2) Precum bine stim Vlad Tepes numit si Dracula a trait intre ani aproximativ 1431-1476, „Scara Acoperita” a fost construita in 1803.
  🙂 scuze pentru interventie. Dar sunt Mediesan.

  • iubescmediasul Says:

   Celula face parte din sistemul de fortificatie, nu are de-a face cu scara acoperita care intr-adevar este mai tinerica. Pentru turismul local o asemenea legenda ar face adevarate minuni. Dracula este o legenda, nu o realitate. Dar uite cati bani produce anual la Hollywood…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: